Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten met cayennepeper en komijn

Mijn broer was als kind een moeilijke eter. De enige groentesoort die niet tegen heug en meug op werd gegeten was spinazie. Peulvruchten gingen er pertinent niet in, de melige textuur vond hij afgrijselijk. Mijn ouders konden zo nu en dan wel onopgemerkt wat bonen door een maaltijd verwerken, maar kikkererwten stonden nooit in het geniep op het menu. Dit omdat mijn broer ze vooral niet lustte omdat hij bang was dat de kikkererwten ‘kwaak’ konden zeggen. Tja.

Nadat ik het ouderlijk huis verliet heb ik een kikkererwten inhaalslag gemaakt: ik ben verslaafd aan hummus, maak er burgers van en vrolijk er veel rijstgerechten en salades mee op. Onlangs heb ik de ultieme snack ontdekt: de geroosterde kikkererwten, lekker knapperig en daarmee fijn materiaal om op de bank bij een film op te knabbelen. Ze zijn doodsimpel om te bereiden en je kan er naar eigen smaak kruiden en specerijen aan toevoegen zodat je elke keer weer andere kikkererwten bites hebt. Het internet vertelt me dat geroosterde kikkererwten een tijd geleden al een enorme trend waren, dus waarschijnlijk is deze snack al lang al weer passé. Maar dat maakt mij niet uit. Geroosterde kikkererwten zijn de bom. En dat blijven ze wat mij betreft ook. Wanneer mijn broer langskomt zal ik ‘m een portie voorschotelen- even kijken of ze gaan kwaken.

Ingrediënten:

1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld

2 eetlepels olijfolie

Een halve theelepel cayennepeper

Een halve theelepel chilipoeder

1 theelepel komijn

1 theelepel gerookte paprikapoeder

2 tenen knoflook, geplet

Zeezout

To do:

Verwarm de oven goed voor op 200 graden. Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier (als ze te nat zijn worden ze niet mooi knapperig). Besprenkel met olijfolie, knoflook en de specerijen. Hussel goed door elkaar.

Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid te kikkererwten erover. Rooster in 45 minuten goed knapperig. Schep de kikkererwten wel tussendoor goed om. Wanneer de kikkererwten klaar zijn schep je ze in een kom. Bestrooi met zeezout en eet op. Behalve als snack kun je geroosterde kikkererwten ook aan salades toevoegen of je soep er mee op pimpen.

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten
Geroosterde kikkererwten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *