Over Sesu

Hoi!

Ik ben Sesu en woon in Amsterdam. Van veel koken en gevarieerd eten word ik een bijzonder blije Sesu. Nu mijn werkweek aan de universiteit een halve werkweek is geworden heb ik nog meer tijd om te hakken en bakken, de (pseudo) food scientist in eigen keuken uit te hangen en daar wat over te schrijven: ik ben nu dus een nog blijere Sesu.

Sesu Chops
Sesu in Le Marais, Parijs

Afgezien van het feit dat ik weinig (rood) vlees eet ben ik niet ten prooi gevallen aan de talloze gezondheids- en verantwoordelijkheidstrends (of regimes?) omtrent eten, een fenomeen dat in toenemende mate ons dagelijks leven beïnvloedt (of politiseert?). Ik sta net zo kritisch tegenover de bio-industrie en haar plofkippen als de conventionalisering van eerlijk en biologisch eten, en ik vermijd diëten die me verbieden vet of koolhydraten in mijn mond te stoppen. Op mijn blog vind je dus geen vermageringsrecepten waardoor je je dijen niet meer in je skinny jeans hoeft te proppen- koop gewoon een grotere broek zou ik zeggen.

Wat kun je dan wel van mijn blog verwachten? Op sesuchops.nl staan alleen recepten die ik zelf graag gebruik om mooie maaltijden op tafel te zetten, en die vaak gewoon boter, suiker en room op de ingrediëntenlijst hebben staan, maar wel verse groente en fruit als benodigdheden vereisen. Ook probeer ik voor alle maaltijden zoveel mogelijk zelf te maken, want wat is er nou leuker dan je eigen currypasta te maken, zelfgemaakte ravioli’s te vouwen of homemade paneer te kunnen serveren?

Naast recepten van allerlei simpele hapjes en gerechten die je met gemak zelf op tafel kunt toveren maak ik je graag deelgenoot van mijn persoonlijke ontdekkingsreis door de culinair Zuid-Korea, het land waar ik bijna dertig jaar geleden ben geboren. Om mijn Koreaanse kook skills te kunnen ontwikkelen en ik de recepten van deze smaakvolle en spicy gerechten met je wil delen vind je onder de button Korean Food Lab een overzicht van mijn Koraanse bak- en brouwsels. Omdat ik dit alles zonder Koreaanse oma’s, vaders, moeders en vrienden moet bolwerken is dit onderdeel van sesuchops.nl met recht een lab: trial-and-error Korean food dus. Laat maar weten of het je smaakt.

 

Veel plezier!

Sesu

P.S.: Het mooie logo met de chilipeper & bijl is gemaakt door Liea. Bekijk haar werk hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *