Thaise viskoekjes

De perfecte snack of lunch, maar doet het ook prima als voorgerecht: de Thaise viskoekjes, oftewel Tod man pla. Wat ik fijn vind aan deze koekjes, is dat je ze van te voren kunt maken en in de koelkast kunt bewaren voordat je ze afbakt. Overgebleven koekjes kun je ook bewaren en weer tot leven wekken door de even in de koekenpan of oven op te warmen.

Ingrediënten voor zo’n 12 stuks

500 gram witvisfilet

2 eetlepels rijstbloem (of maïzena)

1 ei, losgeklopt

2 eetlepels vissaus

Een klein bosje koriander (zo’n 25 gram)

1 rode chili, fijngehakt

3 bosuitjes, fijngehakt

100 gram tuinerwten

2 eetlepels rode currypasta

Zonnebloemolie om te bakken

 Dipsaus

50 ml vissaus

1 eetlepel witte azijn

2 theelepels rode chili

1 theelepel suiker

Wat fijngehakte korianderblaadjes

 To do:

Maal de vis fijn in de food processor en voeg de rijstbloem, vissaus, currypasta, ei, koriander en chili toe. Maal nogmaals totdat alles goed vermengd is. Schep het vismengsel in een kom en voeg de bosuitjes en de erwten toe en meng alles goed door elkaar. Laat een half uur rusten. Vorm daarna met natte handen van ongeveer twee eetlepels van het vismengsels een aantal koekjes. Verhit de olie op hoog vuur. Draai het vuur middelhoog tot laag als je de koekjes bakt. Bak ze in 5 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor de dipsaus meng je alle ingrediënten en roer je goed totdat de suiker is opgelost. Schenk in een klein schaaltje en serveer de viskoekjes wanneer ze nog warm zijn.

Ook lekker met chilisaus trouwens:

Thaise viskoekjes met chilisaus

2 thoughts to “Thaise viskoekjes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *