De zomer sputtert dit jaar een beetje tegen: de maanden juni en juli gingen met ups en downs qua weer. De ene dag kroop ik op slakkentempo en met een gigantische rode kop door tropisch Amsterdam, terwijl ik de volgende dag weer drijfnat thuiskwam omdat ik achtervolgd werd door een boze regenwolk. Dit weekend wordt het volgens de weermeneren- en mevrouwen weer beter en na een dubbelcheck op de buienradar begin ik het een beetje te geloven. Tijd voor een round-up van de 5 lekkerste zomerse dips!
Eerder heb ik je al verteld dat ‘zomer’ voor mij gelijk staat aan buiten veel kleine hapjes delen met gezellige mensen, en dan zijn zomerse dips natuurlijk een must. Geef me er een stuk vers platbrood bij en ik ben een gelukkig mens. Hoewel ik dips uit de winkel niet af zal slaan word ik van homemade versies nog blijer. Hier mijn favorieten op een rij, en ik beloof je dat ze allemaal quick & easy te bereiden zijn.
Haydari
Het Turkse neefje van de bekende tzatziki, maar dan een tikkie frisser en minus de komkommer. Lekker verkoelend in de brandende zon. Je vindt het recept hier.
Hummus met geroosterde paprika
‘Gewone’ hummus is natuurlijk helemaal oké, maar maak ‘m eens nog zomerser door er wat zoete en rokerige rode paprika door heen te doen. Lekker om bij de barbecue te serveren. Check het recept hier.
Patlican ezmesi
Over rokerige dips gesproken: probeer dan eens deze dip met gepofte aubergine en yoghurt. Dit is mijn Turkse versie van de bekende baba ganoush, oftewel patlican ezmesi.
Muhammara
Waan je in de Levant met deze perfecte dip op basis van walnoten, paprika en granaatappelmelasse. Gezond en zeer zomers! Je vindt het recept hier.
Hummus met miso
Ja ja, twee soorten hummus in deze round-up met de fijnste zomerse dips! Deze versie is heel anders dan de variant met geroosterde paprika. Meng wat miso door je hummus en je hebt dé umami dip van het jaar te pakken. Maken dus! Bekijk het eenvoudige recept hier.