Quesadilla's met linzen

Quesadilla’s met linzen

In mijn vorige post lichtte ik je al in over de verdomde (mini)griep die mij uiteindelijk de hele week heeft lopen pesten. Ik heb geprobeerd me niet te laten kennen door veel op stap te gaan, drankjes te drinken en weinig  te slapen en voel me inmiddels al iets minder doof en snotterig. Bovendien houdt mijn blaffende-hond-hoest de buren ook niet meer wakker. De verkoudheid houdt het zo langzamerhand voor gezien, zo lijkt het. Maar ondanks dat ik toch weer wat beter kan proeven en ruiken voel ik me stiekem nog wel een slappe vaatdoek. Ik voel dat mijn bed me deze dagen extra intens aanstaart (“kom hier, kom hier”) en ik heb dan ook de hele tijd zin om mijn ogen dicht te doen en leuke dingen in dromenland te beleven. Dat is een teken dat ik nog niet de oude en fitte Sesu ben en dat is zielig. Heel zielig. Dat vraagt om eten voor zielige, bijna-beter-maar-nog-slapjes-mensen.

Van de week bleek de jangtteok al een goed wintermedicijn (ik ben er natuurlijk van overtuigd dat ik zonder deze oppeppende pannenkoek wel hart-stik-ke ziek was geworden) en kennelijk ben ik een beetje in de pannenkoekjes/flapjes/wraps-mood blijven hangen. Hieronder volgt namelijk het recept voor de ultieme zondag-hangdag snack en het beste troosteten: super makkelijke quesadilla’s met linzen en Gruyère, die je samen met een schep zure room, guacamole en/of pico de gallo opeet: hartig, kazig, zacht en fris (dat laatste dan door de pico de gallo). De quesadilla’s die je op de foto ziet heb ik nadat ze braaf geposeerd hadden achter elkaar opgepeuzeld: het zijn behalve troostende ook verslavende snacks, dus wees gewaarschuwd.

Het enige wat je hiervoor moet doen is op je sloffen naar de keuken sloffen, linzen en kaas in een bloemtortilla te mikken, de boel bakken en weer terug sloffen naar de plek waar je vandaan kwam (dus bed, bank, bad, schommelstoel of een andere relaxte plaats). Goed, dit is ietwat gechargeerd, maar het komt wel in de buurt.

Deze quesadilla’s met linzen doen het overigens ook wonderbaarlijk goed als borrelhapje op een feestje en maken collega’s jaloers wanneer ze in je broodtrommel gluren. In de zomer kun je deze jongens ook op de barbecue maken voor een gezellig grillstreepje.

Ingrediënten voor twee grote quesadilla’s met linzen:

4 grote (bloem)tortilla’s

300 gram linzen (uit blik, want we doen makkelijk – wel goed laten uitlekken)

150 gram geraspte Gruyère

3 bosuitjes fijngesneden

1 theelepel komijn

½ theelepel chilipoeder

Een flinke hand fijngehakte bladpeterselie

Zout

Peper

Wat olie om in te bakken

 To do:

Ze een koekenpan op het vuur en verwarm wat olijfolie. Bak de bosui en en de komijn met chilipoeder een minuut of twee. Voeg de uitgelekte linzen toe, schep goed om en verwarm een minuut. Schep de linzen met bosui in een grote kom en voeg peterselie en 2/3 deel van de geraspte gruyère toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Beleg twee tortilla’s met het linzenmengsel, bestrooi met de overgebleven Gruyère en bedek ze allebei weer met een tortilla. Veeg de koekenpan schoon en zet op hoog vuur.  Wanneer de pan heet is doe je een quesadilla in de pan en draai je het vuur lager. Bak twee minuten aan elke kant of totdat de kaas gesmolten is. Herhaal met de tweede quesadilla. Snijd in vier of 6 stukken. Serveer met zure room, guacamole of pico de gallo.

Quesadilla's met linzen
Quesadilla’s met linzen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *