Roergebakken kimchi

Roergebakken kimchi

Kimchi staat er vooral om bekend om koud als bijgerecht gegeten te worden. De karakteristieke friszure smaak van dit gefermenteerde groentengerecht maakt elke Koreaanse maaltijd compleet. Maar er kan zo veel meer met kimchi! Eerder heb je kunnen lezen dat ik kimchi ook graag in een pannenkoek verwerk en er stoofpotjes mee bereid, maar de gefermenteerde groenten zijn ook zeer geschikt om te roerbakken.

Roergebakken kimchi is de ideale lichte (troost)maaltijd wanneer je, zoals ik zojuist, dacht een fijne wandeling te maken over de Amsterdamse grachten in de winterzon, maar werd overvallen door een enorme hagel- en natte sneeuwbui en kletsnat thuis bent gekomen. Maar roergebakken kimchi is ook een handig recept om in je snelle receptenrepertoire op te nemen en in te zetten wanneer je verschrikkelijk veel haast hebt: dit gerecht staat namelijk binnen tien minuten op tafel.

Door kimchi te roerbakken neemt de zure smaak van de rauwe kimchi wat af en smaken de groenten wat subtieler en lichtzoet. De roergebakken kimchi hieronder is vegetarisch, maar je kunt ook buikspek of garnalen toevoegen. Ik eet er graag tofu met yangnyeomjang bij- en rijst natuurlijk!

Ingredi├źnten voor 2 personen

300 gram uitegelekte kimchi, grof gesneden

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden

1 eetlepel donkere sojasaus

1 eetlepel vissaus

2 theelepels sesamolie

1 theelepel sesamzaad

1 theelepel suiker

Olie om in te bakken

Gestoomde Koreaanse rijst

To do:

Zet een wok op hoog vuur en doe een scheut olie in de pan. Bak de knoflook kort totdat ie lichtbruin kleurt. Voeg de kimchi toe. Roerbak de kimchi een paar minuten totdat de groenten wat donkerder kleuren. Dat duurt pakweg 3 minuten. Voeg daarna de sojasaus, vissaus, bosui, sesamzaad, sesamolie en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en proef of de kimchi goed op smaak is. Voeg indien nodig wat extra sojasaus of sesamolie toe.

Serveer met rijst en eet meteen op.

Roergebakken kimchi
Roergebakken kimchi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *