Artisjokkenspread

Zoals ik eerder bij mijn snelle recept voor de auberginespread  patlıcan ezmesi vertelde ben ik dol op brood en alles wat erop te smeren valt. En bij voorkeur snelle zelfgemaakte smeersels. Aangezien verse artisjokken seizoensgebonden zijn en de bereiding ervan een hoop tijd en geduld vergt ben ik een groot fan van artisjokharten- en bodems uit blik. Hoewel ik normaal geen vriend ben met het conservenblik zijn de artisjokken uit het potje en ik onafscheidelijk. Je kunt deze artistokken natuurlijk op een pizza of door een pasta kunt gooien, maar mijn voorkeur uit naar deze snelle spread of dip. Zo kun je het hele jaar door genieten van die fijne smaak van artisjokken en je vrienden nog eens verrassen tijdens de borrel door de artisjokkenspread op een crostini te serveren. Hoe? Zo.

Ingrediënten:

1 blik artisjokharten

1 blik artisjokbodems

1 ui

2 tenen knoflook

100 ml slagroom

Half bosje platte peterselie

2 tl citroensap

2 el geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

 To do:

Laat de artisjokharten-en bodems uitlekken en snijd in grove stukken. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Snijd de ui en knoflook fijn en bak op middelhoog vuur. Let op dat je de knoflook niet bruin laat worden. Voeg de artisjokken toe en laat een kwartier of laag vuur stoven

Hak de helft van de peterselie fijn. Pureer daarna de ui, knoflook en artisjokken in een blender of met staafmixer.

Voeg de peterselie, citroensap en room toe en pureer alles tot een dikke, gladde massa. Indien je de artisjokkencrème te dik vindt voeg je nog wat extra room of een scheutje water toe.

De artisokkenspread is lekker op crostini’s met nog wat extra Parmezaanse kaas en peterselie erover heen gestrooid.

 

Artisjokkennspread

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.