Gemarmerde thee eieren

Chinese gemarmerde thee eieren

De gemarmerde eieren die je hierboven op de foto ziet zijn een waar kunstwerk om naar te kijken, vormen een mooi onderdeel van een goede paasbrunch en zijn bovendien heel lekker spicy. Deze zogenaamde Chinese thee eieren zijn een welbekende snack in China en Chinatowns over de hele wereld. Je zult ze vast weleens tegen zijn gekomen in een Chinees restaurant of er een hebben geproefd tijdens een Chinese nieuwjaarsviering. Hoewel het gemarmerde patroon op deze hardgekookte eieren eruit ziet als een priegelwerk waaraan je je liever niet wilt wagen zijn deze gemarmerde thee eieren echt super makkelijk om op de paastafel te toveren. Het enige wat je nodig hebt zijn sojasaus, wat specerijen en zin om eierschalen met opzet te laten barsten.

Ingrediënten voor 4-6 gemarmerde thee eieren

4,5 of 6 eieren

150 ml sojasaus

1 steranijs

2 eetlepels zwarte thee

1 eetlepel Sichuan peperkorrels

1 kaneelstokje

1 theelepel suiker

To do:

Schenk kokend water over de eieren en zorg dat ze 1 cm onder water staan. Laat de eieren 3 minuten in kokend water koken. Draai het vuur uit en schep de eieren in een bak koud water. Gooi het warme water waarin de eieren hebben gekookt niet weg!

Pak een theelepel en tik met beleid op de schaal van de eieren totdat je barstjes ziet. Leg de gebarsten eieren terug in het water en voeg de andere ingrediënten toe. Breng aan de kook en laat 45 minuten op laag vuur borrelen. Draai dan het vuur uit en laat tenminste twee uur staan. Hoe langer je de eieren laat staan hoe intenser de smaak zal zijn.

Lekker met wat zout en vijfkruidenpoeder of door een salade.

 

Gemarmerde thee eieren

gemarmerde thee eieren
Chinese gemarmerde thee eieren

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *