FoodWeLove Box

Review FoodWeLove Box: A Trip to Mexico

De grauwe januarimaand staat altijd in schril contrast met de uitbundige feestelijkheden van december en kan wat mij betreft nooit snel genoeg voorbij zijn. Het feit dat groene smoothie bowls en detoxprogramma’s deze maand het foodielandschap domineren helpt ook niet mijn anti-januarisentiment te verminderen. De food-depressie die op de loer lag werd gelukkig abrupt een halt toegeroepen toen de postmeneer de FoodWeLove box van deze maand afleverde. Het team achter deze maandelijkse delicatessenbox besloot namelijk lekker eigenwijs niet mee te doen met de januari-dieet-heisa en de box vol te stoppen met producten voor een Mexicaans feestmaal. Een box naar Sesu’s hart dus. Fietsta!

De box van FoodWeLove
De box van FoodWeLove

Wat is FoodWeLove?

Het team van FoodWelove stelt elke maand een unieke box vol delicatessen met een bijzonder verhaal voor je samen. Je kunt hier de mooiste gerechten mee bereiden, wat heel eenvoudig is met de bijgevoegde recepten. Het team van FoodWeLove reserveert alleen voor de meest speciale producten een plekje in de box, die je bovendien niet in de schappen van de supermarkt zult tegenkomen. Elke maand is er een andere thema, zoals ontbijten, Frankrijk of bakken- en deze maand dus A Trip to Mexico. De inhoud van de box wordt pas na verzending bekend gemaakt. Dit betekent dus dat je een spannend cadeau thuisbezorgd krijgt- elke maand opnieuw met een abonnement, maar voor de controle-freaks die eerst willen wat de pot- eh, box- schaft bestaat er de mogelijkheid om  er één los te bestellen.

De delicatessen in de FoodWeLove box
De FoodWeLove box: een echt cadeau om blij van te worden

De box

Dat zo’n box van FoodWeLove echt een fijn cadeau is blijkt wel uit de mooie verpakking en de zorgvuldige wijze waarop de box is ingepakt. Een mooi bedrukte kartonnen doos, kleurig vloeipapier waaronder de producten verscholen liggen en een mooi foodmagazine met tekst en uitleg over de producten, alsook een paar heerlijke recepten. Na het openen van de box, snapte ik opeens de populariteit van unboxing-filmpjes: het was gewoon super spannend! Ik zal je dergelijk filmpje overigens besparen, want als echte kluns krabbelde ik de box aan de verkeerde kant open en trok ik de zak tortillachips zo enthousiast open dat de inhoud al snel door de kamer vloog (ik pas de 5-secondenregel vaak toe).

De delicatessen in de FoodWeLove box

Wat zat er verder in de box? Als liefhebber van chilipepers zoals de Chipotle, Habanero en Pasilla ging mijn hart sneller kloppen van de Chipotle salsa picante, een pittige en rokerige saus die door de eigenaren van restaurant Los Pilonos van Mexico naar Nederland wordt verscheept. Hoewel ik meestal niet dol ben op kant en klare sauzen- omdat je dan geen invloed hebt op de smaakintensiteit- werd ik door deze salsa aangenaam verrast door de tranen die in mijn ogen sprongen van de pittigheid. Yes, picante betekent hier ook echt picante!

De delicatessen in de FoodWeLove box
De delicatessen in de FoodWeLove box

Daarnaast zat er nog een cook sauce van Capsicana in de box, een heerlijke tomatillo salsa en een zwarte bonen-kit met gedroogde zwarte schildpadboontjes en bijbehorende kruiden en specerijen. Die schildpadboontjes zijn heerlijk bij rijst, maar nog beter om frijoles negros refritos (gebakken zwarte bonen) mee te maken. De tortillachips van Manomasa doen het goed met de bonen en de tomatillo salsa. De gevaarlijk lekkere combinatie van manchego en groene olijven maakt de chips bijzonder en de handige vorm zorgt ervoor dat je naar hartenlust salsa kunt scheppen.

Wanneer je na al dit lekkers trek hebt in zoet kan dat met de chocolade van Taza. Deze chocolade heeft een zanderig mondgevoel en smaakt ietwat naar marsepein voordat je wordt overvallen door een goede portie pittigheid- lekker! De producten in de box zijn stuk voor stuk bomvol smaak, brengen kleur en geur in je huis en maken jouw januarimaand tot een feestmaand. Een dikke duim omhoog dus!

Uiteraard ben ik aan het koken geslagen met wat producten uit de box, je vindt het recept hier. Mocht je daarna je buik rond hebben gegeten en februari onder een dekentje willen doorbrengen, dan kan dat volledig in FoodWeLove-stijl: de volgende box staat namelijk in het teken van cozy movie nights.

 

Feest met de delicatessen van FoodWeLove
Feest met de delicatessen van FoodWeLove: de tortilla’s van Manomasa houden erg van de Tomatillo salsa. Ik ook!
Chocolade van Taza
Chocolade van Taza: mét wat hitte. Hoera!

FoodWelove heeft de box naar mij opgestuurd, maar voor deze review is niet betaald- je kunt er dus op vertrouwen dat hier enkel mijn mening wordt gegeven. De foto’s (incl. de pack shots) zijn eveneens van mijn hand, dus geen aangeleverd reclamemateriaal. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *