Grilled cheese sandwich met avocado

Grilled cheese sandwich met avocado

Ik ben dol op brood met avocado, of avo toast, zoals het tegenwoordig door alle foodporn-makers op instagram wordt genoemd. Typ #avotoast bij je fotootje en je hebt geheid een aantal avocadofielen die hun telefoon- of computerscherm bij het zien van een broodje avocado zullen aflikken. Ik ook hoor, mij hoor je de avocadofielen niet veroordelen, ik ben er namelijk ook รฉรฉn. Tegen een goed gerijpte zachte avocado kan geen klont boter op wat mij betreft. Er bestaat bijna niks beters dan licht geroosterd zuurdesembrood met avocado, chili en alfalfa. Aangezien mijn lunch bijna dagelijks uit brood met avocado bestaat en ik me toch stiekem een saaie lunchmuts begon te voelen werd het hoog tijd om dat broodje avocado een upgrade te geven.

Nu het weer wat kouder wordt zijn zwaardere maaltjes geen overbodige luxe, dus ik vond het een goed idee om een dikke grilled cheese sanwich met avocado te maken. De grilled cheese sandwich heeft eigenlijk maar twee regels: de sandwich moet gesloten zijn en je moet kaas gebruiken die goed smelt en lekker goey wordt. Een grilled cheese sandwich met kruimelige feta is bijvoorbeeld niet echt handig, maar ga voor cheddar, Zwitserse kazen of zoals ik deed: Kernhem van Hollandse bodem, lekker kleverig. Wat je verder tussen je grilled cheese sanwich stopt is aan jou: ik raad je aan om naast avocado ook wat ui en bladgroenten te gebruiken en voor de liefhebbers van pittigheid is wat sambal of gesneden jalapeรฑo peper een aardig idee.

Met dit luxe broodje is het tijdens de lunch een groot feest, maar reken er maar maar op dat je daarna moet uitbuiken. Wat mij betreft is deze grilled cheese sandwich met avocado een geslaagde variatie op de #avotoast, nu maar wachten of de avocadofielen hier ook zo hard op zullen jagen.

Ingredienten voor 2 sandwiches

4 sneeรซn brood

Ongeveer 80 gram kernhem in plakken (of een andere kaas die goed smelt)

1 avocado, in schijfjes gesneden

een halve rode ui, in dunne ringen gesneden

2 afgestreken theelepels sambal badjak (of ringetjes jalepeno peper)

2 eetlepels fijn gehakte platte peterselie

een handje verse spinazie

olijfolie

klontje roomboter

To do:

Leg twee sneetjes brood naast elkaar neer. Besmeer met een laagje sambal. Beleg daarna royaal met kaas, avocado, rode ui, spinazie en peterselie. Eindig ook met een laag kaas bovenop, want zo blijft de snee brood die er bovenop komt straks goed plakken.

Zet een grote koekenpan op het vuur. Verhit de olijfolie en de boter. Leg de twee andere sneetjes brood op de gebouwde sandwiches en druk iets aan. Zodra de pan goed heet is leg je de sandwiches in de pan. Draai het vuur middelhoog en bak ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin en knapperig. Zorg er ook voor dat de kaas goed is gesmolten. Haal de sandwiches uit de pan en snijd diagonaal door. Fijne lunch!

Grilled cheese sandwich met avocado
Grilled cheese sandwich met avocado

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.