De beste recepten met kaas in de hoofdrol
,

Super cheesy: de 8 fijnste recepten met kaas en een persoonlijke update

Hier ben ik dan weer hoor! Ja, ja, het is menig Sesu Chops bezoeker niet onopgemerkt gebleven: een flinke leegte na mijn laatste post met het recept voor zoetenaardappelfriet en sriracha mayonaise. Inderdaad, ik ben van de radar geweest- en hoe! En ik snap dat jullie hiervoor een verklaring eisen, want je moet wel een heel goede reden hebben om onaangekondigd een blogpauze in te lassen. Laat ik allereerst duidelijk maken dat die blogpauze geheel onvrijwillig was en dat ik nu- hopelijk, ik hou een mini-slagje om de arm- weer terug ben op volle kracht.

Welnu, begin september kwam ik erachter dat ik zwanger ben. Terwijl ik heel efficiënt het vuilnis buiten zette in de tijd dat ik op de HCP-hormooncheck van de test moest wachten had ik nog geen seconde nagedacht over het feit dat er daadwerkelijk een mogelijkheid bestond dat ik een minimonster op de wereld zou kunnen zetten. En hatsa, twee dikke strepen in het schermpje van de test. Wel dus! De meneer en ik hebben diezelfde avond nog drie andere testen gedaan (allemaal positief natuurlijk) en daarna gingen we de feestelijke er-komt-een-baby-dus-er-moet-veel-geregeld-worden-molen in. En voor de duidelijkheid, de meneer en ik zijn dus heel blij. Hoe groot de verrassing ook was over de komst van een nieuwe huisgenoot, we kunnen niet wachten om met hem of haar te kunnen spelen. Half mei al!

Nu vraagt de kritische lezer zich terecht af waarom dit heuglijke feit nou voor een blogstop heeft gezorgd. Nou, in het begin was er niets aan de hand en werkte ik zelfs braaf vooruit omdat mijn reis naar Korea en Vietnam in het vooruitzicht lag. Ook trof ik de voorbereidingen voor dit avontuur dat vooral een culinaire ontdekkingsreis zou moeten worden. Dit bleek iets anders uit te pakken. Eenmaal in Seoul begonnen de zwangerschapskwalen me in hun greep te krijgen en stond mijn hele reis ongewild in het teken van een gigantische zin in kaas. Niks Aziatisch eten, alleen kaas. KAAS. En tja, ik kan je vertellen dat het vinden van een goede grilled cheese sandwich een onbegonnen zaak is wanneer in Korea of Vietnam. Afgezien van zin in kaas was mijn zin in eten tot ongeveer twee weken geleden beneden het nulpunt- niet echt ideaal voor een foodblogger. Dit in combinatie met een tergende vermoeidheid gedurende het eerste trimester van mijn zwangerschap zorgde ervoor dat ik mijn dagen bestonden uit werken, broodjes kaas naar binnen proppen en vooral veel slapen.

Om te vieren dat die gekke periode voorbij is en ik weer energie heb voor tien, maar ook omdat ik zeer dankbaar ben voor het bestaan van kaas deel ik vandaag mijn meest lekkere recepten waar dit zuivelproduct onderdeel van is. Geschikt voor zwangere en niet zwangere eetfans. Tot gauw!

1. Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Bloemkoolsoep met blauwe kaas
Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Supersimpel en zeer zacht en romig. De combinatie blauwe kaas (voor mij met gepasteuriseerde melk) en bloemkool is er een match made in heaven. Een leuke soep om in een kleine hoeveelheid als voorgerecht tijdens het kerstdiner te serveren! Je vindt het recept hier.

2. Gougères

Gougères
Gougères: luchtige kaashapjes

Ja, ze hebben wel vaker in lijstjes gestaan, deze gougères. Maar dat is dan ook niet voor niets. Ze zijn ook gewoon te lekker. En ze doen het goed met Kerst en Oud en Nieuw kan ik je vertellen. Maak van deze goudgele hapjes dus maar genoeg!

3. Hartige ontbijtmuffins met kaas, bacon en bieslook

Hartige ontbijtmuffins met bacon, kaas en bieslook
Hartige ontbijtmuffins met bacon, kaas en bieslook

Heerlijk hartig en warm uit de oven zijn ze op hun best. Deze hartige ontbijtmuffins zijn fool-proof en goed kazig en staan dan ook bij mij op tafel tijdens het kerstontbijt. Check het recept hier.

4. Halloumi saganaki

Halloumi saganaki (gebakken Griekse kaas)
Halloumi saganaki (gebakken Griekse kaas)

Onvoorstelbaar eenvoudig hapje waarvoor je eigenlijk alleen maar wat plakjes halloumi in een pan hoeft te gooien. Hoe je die in een pan gooit en nog lekkerder maakt kun je hier lezen.

5. Grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich met avocado
Grilled cheese sandwich met avocado

Deze grilled cheese sandwich was als een droom voor me toen ik in Azië last had van ontzettende kaasverlangens. Nu ik weer in Nederland ben kan ik deze uit de kluiten gewassen tosti weer zo vaak maken als ik wil.

6. Kaastengels

Kaasstengels met bacon uit de oven
Kaasstengels met bacon uit de oven

Zien ze er niet gezellig uit, deze getwiste kaasstengels? Wanneer je genoeg kaas en bladerdeeg in huis hebt kun je er bergen van maken. Hoe eenvoudig dat is, lees je hier.

7. Spelt scones met Parmezaanse kaas en bieslook

Spelt scones met Parmezaanse kaas en bieslook
Spelt scones met Parmezaanse kaas en bieslook

Net zo lekker als ontbijt als de ontbijtmuffins in dit lijstje, alleen worden deze scones gekenmerkt door hun lekker kruimelig en boterige karakter. Als je dat lekker lijkt, ga dan hier voor!

8. Börek met heel veel witte kaas en peterselie

Su böreği
De lekkerste börek: su böreği

Zoals velen van jullie weten is börek mijn favoriete snack. Börek met een aardappelvulling staat op een goede nummer 2, maar de versie met witte kaas (feta) is niet te overtreffen wat mij betreft. Eenvoudig te maken, maar je hebt er wel een pietsie geduld voor nodig. Bekijk hier het recept.

 

 

 

 

 

Share

6 comments on “Super cheesy: de 8 fijnste recepten met kaas en een persoonlijke update

  1. Daphne
    19 December 2016 at 11:49

    Gefeliciteerd! En herkenbaar! Als de koelkaas open ging dan rook ik de kaas en werd ik er een beetje ziekig van, maar zodra de gesmolten kaas voor mij stond, aanvallen!!

    • Sesu
      23 December 2016 at 18:27

      Dankjewel! Ja gesmolten kaas is misschien wel het beste ja 🙂 Ik zou elke dag wel kaasfondue kunnen eten haha. Fijne feestdagen!

  2. Antoinette
    24 December 2016 at 14:45

    Van harte, wat leuk!

  3. Sesu
    26 December 2016 at 11:25

    Dankjewel!! Ben heel blij!

  4. Dagmar
    5 May 2017 at 19:13

    Yum! Cheese cravings van een zwangere foodblogger, geweldig! Wat een lekkere dingen heb je allemaal gemaakt. Veel plezier met het aftellen naar jullie due date!

    • Sesu
      7 May 2017 at 13:34

      Haha dankjewel! We zijn hard aan het aftellen inderdaad! En ondertussen gewoon dooreten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *