Chickslovefood het skinny six-kookboek

Review: Het Skinny Six-Kookboek van Chicks Love Food

Toen vriendin X laatst tijdens een geslaagd eet- en drinkpartijtje me een stuk bananenbrood voorschotelde vertelde ze erbij dat ie van ‘de chicks’ was. Ik vroeg me af welke chicks er verantwoordelijk voor waren en keek de kamer rond waar diverse jonge dames zich te goed deden aan pulled pork, corn bread en vers gerookte rode poon. “Nee, niet die chicks, maar van dé chicks,” zei vriendin X toen hoofdschuddend. Toen viel het kwartje: het heerlijke stuk bananenbrood was gemaakt met het recept van de leuke dames van Chickslovefood.

Chickslovefood wordt gerund door twee vriendinnen Nina en Elise en hun blog is razend populair. Terecht, want hun simpele maar leuke recepten gecombineerd met hun persoonlijke touch maken het bezoeken van hun website tot een echt feest. Na het grote succes van hun eerste kookboek ‘5 or less’ hebben de dames onlangs hun tweede kookboek gelanceerd: het skinny six-kookboek. In dit boek staan recepten voor ontbijtjes, borrelhappen en avondmaaltijden die niet alleen skinny zijn, maar ook nog eens eenvoudig te bereiden en met maximaal 6 ingrediënten. Lees hier mijn mening!

Inhoud van Het Skinny Six-Kookboek

Het lijkt me een behoorlijke uitdaging: lekkere recepten bedenken die gezond zijn, maar niet meer dan 6 ingrediënten bevatten. Als niet-calorieën-tellende Bourgondiër leek me dit vrij lastig. De chicks hebben dit varkentje maar mooi gewassen, want ze hebben er een duidelijk en no nonsense kookboek van gemaakt. Het boek is heel overzichtelijk ingedeeld in de secties ontbijt, lunch tussendoortjes, borrel, diner en zoetigheden. Denk hierbij aan gerechten als een gebakken witte bonensalade, een loempiataart, zoete aardappel muffins of een haver pizza. Lekker, en dus nog skinny ook! Hoewel de chicks met hun healthy kookboek hebben geschreven waardoor je je skinny fuguur kunt behouden (of creëren) is het geen dieet- of superfoodboek waarin je je door een oerwoud aan bizarre ingredienten moet werken om daarna een grauw pannenkoekje uit de pan te krijgen. Ook zullen de chicks je niet hersenspoelen en koolhydraten en vetten voor altijd uit je leven proberen te bannen. Nee hoor, de chicks maken gezond eten ontzettend makkelijk, gewoon en bovendien leuk om te bereiden. De recepten zijn kort en bondig opgeschreven en eenvoudig te volgen: die aardappelmuffins krijg je echt heel mooi uit eigen oven!

Vormgeving en foto’s

Het boek is echt een aanvulling op de blog, of eigenlijk een mooi zusje ervan. Hoewel de website van Chickslovefood ook heel duidelijk en kleurrijk is vormgegeven en één en al vrolijkheid uitstraalt neigen de foto’s online vaak naar leuke snapshots. Het skinny six kookboek is ook vrolijk, maar heeft wat meer weg van een glossy en met name de foto’s zijn clean en licht: zo mooi dat je maag er direct van gaat knorren. De chicks hebben een goede fotograaf in de hand genomen en dat lijkt me een goede zet. Dit kookboek heeft de chicks eigenlijk in een nog mooier jasje gehesen en dat maakt de aankoop van het boek dubbel en dwars waard.

Eindoordeel

Voor iedereen die niet al te veel tijd aan koken wil besteden, gezond wil eten en niet dag in dag uit aardappelen, groeneen en vlees op zijn bord wil terugzien is het skinny six-kookboek een must have. De recepten zijn ongecompliceerd en niets is leuker dan koken uit een boek van twee sympathieke dames die best je vriendinnen hadden kunnen zijn. De kracht van het kookboek, de eenvoud, is ook meteen een minpunt. Doordat er niet meer dan 6 ingrediënten in een gerecht mogen zitten miste ik in de receptuur hier en daar wat extraatjes die de gerechten dieper en interessanter kunnen maken. Denk hierbij aan chilipeper, verschillende verse kruiden, specerijen, ansjovisfilets, bosui, gember, mierikswortel, sesamolie en andere kleine smaakmakers die veel verschil maken in een simpel gerecht. Desalniettemin ben ik meer dan enthousiast over het kookboek en heb ik bewondering voor de grote variatie aan recepten die de dames hebben bedacht. Hoewel ik niet per definitie skinny eet, zal ik de recepten onthouden voor op de dagen waarop ik me wat minder te buiten ga- want ja, ook bij Sesu worden de love handles zo nu en dan aangepakt.

Chickslovefood het skinny six-kookboek
Chickslovefood: het skinny six-kookboek staat vol glossy foto’s

Het skinny six-kookboek kost E19,99 en kun je kopen bij je (digitale) boekhandel.

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Voor deze review ben ik niet betaald. Ook heeft niemand mij gevraagd deze review te schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *