Overnight oats

Wanneer ik ‘s ochtends haast heb zorgen de overnight oats ervoor dat ik een waanzinnig lekker en stevig ontbijt naar binnen kan werken zonder dat het te veel tijd kost. Vroeger probeerde mijn ouders me warme havermoutpap te voeren, maar dat vond ik smerig. Mijn broer was er wel dol op, hij vond de pap vooral lekker als het een soort cement was waar je je lepel rechtop in kon zetten- bah. Tot voor kort was ik er dus van overtuigd dat havermout niet bedoeld was om in je mond te stoppen, totdat ik erachter kwam kan dat je die dingen gewoon een nachtje in de koelkast in wat melk en yoghurt kan laten weken, waardoor het de volgende dag als zacht en romig ontbijt kan dienen. Wat een vondst! Door de overnight oats kan ik wanneer ik vroeg op moet toch weer wat langer blijven snoozen nu ik tijd kan besparen op het bakken van eitjes e.d. Je kunt overigens ook een hele bak overnight oats maken en een paar dagen in de koelkast bewaren, zodat je er elke ochtend een portie uit kunt scheppen. Wat fruit en noten erbij en klaar is kees. Tanden poetsen en naar je werk.

Ingrediënten voor 1 persoon

30 gram havervlokken

Scheutje melk

4 flinke eetlepels dikke yoghurt

Granaatappelpitjes

Bosbessen

Honing

Bijenpollen

Noten

To do:

Meng de havervlokken met de melk en laat tenminste drie uur weken, maar het liefst een hele nacht. Je kunt de yoghurt er al meteen bij doen, maar dat kan ook de volgende ochtend. Ik doe het laatste. Schep de yoghurt door je overnight oats en bouw je eigen superontbijt met fruit, in dit geval een schep granaatappelpitjes, een handje bosbessen en een theelepel bijenpollen.

Overnight oats ontbijt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *