Kimchi soep

Deze kimchi soep is vrijwel identiek aan de kimchi jjigae, alleen dan zonder het buikspek en met meer water- een minder zware versie dus. Kimchi soep, oftewel kimchi guk, is net zo makkelijk te maken als het stoofpotje en zit ondanks de afwezigheid van vlees boordevol smaak. Ik geloof dat ik bijna wekelijks wel een kimchi soep maak voor een snelle lunch of lichte avondmaaltijd, en ik ben er nog altijd niet op uitgekeken. Deze maaltijd is overkill proof geloof ik.

Ingrediënten:

350 gram kimchi, gehakt (bewaar het vocht)

2 eetlepels kimchivocht

150 gram zijdetofu

1 ui

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel Koraanse chilivlokken, gochugaru (of meer na smaak)

1 theelepel peperpasta, gochujang (of meer na smaak)

2 theelepels gefermenteerde soyabonenpasta, doenjang

1 theelepel suiker

Vissaus naar smaak

1 lenteuitjes, in kleine ringetjes

Zout

1 liter water

To do:

Zet een grote pan op het vuur met wat olie. Bak de ui en knoflook zo’n twee minuten. Voeg de kimchi toe en roer goed. Voeg het kimchivocht, de doenjang en gochujang toe en bak 30 seconden op middelhoog vuur terwijl je de pasta’s goed door het kimchimengsel roert. Voeg dan de chilivlokken, suiker  en lenteuitjes toe (bewaar wat voor garnering). Schenk het water over de groenten en laat 10 minuten zachtjes koken. Daarna voeg je de vissaus toe alsook de blokjes tofu. Roer niet te hard, want dan valt de tofu uit elkaar. Laat alles nog 5 minuten op laag vuur staan, met de deksel op de pan. Breng daarna op smaak met zout en/of vissaus. Schenk de kimchi soep in kommen en garneer met de overgebleven ringetjes lenteui. Eet de kimchi soep op zonder je tang al te erg te verbranden. Lekker met rijst en edamameboontjes.

Kimchi soep
Kimchi soep. Super lekker en staat binnen een half uur op tafel. De foto is gemaakt op een koude en donkere dag. Perfect weer voor de soep, maar niet voor de foto… Ik hoop dat ik binnenkort met daglicht (en zonder gele tafellamp) een mooier plaatje kan schieten.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *