De vijf lekkerste hapjes voor bij de borrel

De vijf lekkerste hapjes voor bij de borrel

Er wordt regelmatig op ‘hapjes’ gezocht door internetsurfers die op mijn blog terecht komen. Dat snap ik wel, want hapjes zijn één van de leukste dingen om te kokkerellen, vooral met een bijpassende borrel in het vooruitzicht (of al tijdens het koken). Kleine bite-size snacks op een grote schaal zien er niet alleen gezellig en feestelijk uit, maar door het formaat kijkt niemand je gek aan wanneer je vier bruschetta’s achter elkaar op eet, wat voor mij als foodfan mooi meegenomen is (niet dat ik me schaam voor mijn status als veelvraat overigens). Om het bestaan van de hapjes te vieren heb ik voor vandaag de vijf lekkerste hapjes op Sesu Chops voor je verzameld. Sommige recepten ken je wellicht al, andere hapjes ook weer niet. Wat deze hapjes allemaal gemeen hebben: veel smaak, eenvoudig te bereiden en nog eenvoudiger op te eten. Veel plezier!

ArtisjokkenspreadToast met artisjokkenspread

Artisjokken op toast, dat is weer eens wat anders dan roomkaas of tapenade. Knikker wat artisjokharten en bodems in een pannetje met ui, knoflook en room en je hebt een spread die je borrelmaatjes nog niet vaak voorgeschoteld hebben gekregen, maar waar zij (en jij) ontzettend van gaan houden. Benieuwd? Vind het recept hier.

Thaise viskoekjes
Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Heerlijk met een homemade dipsaus met veel chili en vissaus, maar ook prima te doen met een chilisaus uit een flesje: de Thaise viskoekjes die je ruim van te voren kunt maken, in de koelkast kunt bewaren en zelfs in kunt vriezen. Bomvol smaak en heel verslavend. Vergeet er vooral geen koud biertje bij te drinken. Vind het recept hier.

Su böreği
Su böreği

Börek

Heerlijk zwaar, kazig en ongezond: mijn favoriete börek met witte kaas en heel veel peterselie. Deeg en kaas doen het goed bij de borrel- met zo’n bodem hou je de gezelligheid nog lang vol. Maak deze Turkse snack met dit fijne recept.

Kimchi jeon
Kimchi jeon

Kimchi pannenkoek

De pannenkoekjes zijn heel populair op Sesu Chops, alleen wordt dit recept wat minder vaak gevonden. Waarschijnlijk komt dat doordat dit één van de eerste recepten op mijn blog was en onder de andere recepten bedolven is geraakt. Ik kan je verzekeren dat deze kimchi pannenkoekjes je heel blij gaan maken. Net als bij de Thaise viskoekjes is een fris biertje een absolute aanrader om er bij te drinken. Het bakken van de pannenkoeken doe je zo.

Tempeh chips
Tempeh chips

Tempeh chips

Deze chips waren een hit op Facebook en op de blog al heel vaak bekeken. Grote kans dus dat je onlangs al een blok tempeh in plakken heb gesneden en gefrituurd. Nog een keer tempeh chips bakken kan echt geen kwaad, hoor- maak gewoon een extra wandelingetje deze week. Voor degenen die nog onbekend zijn met deze snack: ik raad je aan dat blok tempeh toch direct in te slaan en in chips om te toveren. Je wilt dit niet missen! Het recept vind je hier.

One thought to “De vijf lekkerste hapjes voor bij de borrel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *