top 10 meest gelezen recepten Sesu Chops

Dag 2015: de 10 meest gelezen recepten op Sesu Chops

Het aftellen is begonnen. 2015 komt bijna op zijn eind. Voordat ik de appelflappen in de oven schuif en de bubbels in de koeling leg is het tijd om kort terug te blikken en een top 10 op te stellen van de meest gelezen recepten. Wat was 2015 een mooi jaar voor mijn blog. Onlangs heeft Sesu Chops natuurlijk haar eerste verjaardag mogen vieren. Aangezien het leeuwendeel van de beginnende bloggers binnen een jaar het bijltje er bij neer gooit ben ik extra content met mijn eenjarig bestaan. Het grootste deel van Sesu Chops’ eerste jaar in de lucht was in 2015, waar in de maand juni het aantal unieke bezoekers plotseling met 100% steeg. Niet te geloven! Waarom dat precies in die maand gebeurde weet ik niet, want toen waren mijn blogs nog niet te lezen via grote websites als Blog Society of Culy. Dat mijn recepten later wel op deze sites verschenen was één van de hoogtepunten van 2015 wat mij betreft, evenals de dagelijkse toename van bezoekers sindsdien.

Maar welke recepten werden het meest gelezen? De populariteit van sommige gerechten verbaasden me soms, evenals het gebrek aan aandacht voor mijn persoonlijke favorieten. De statistieken zijn dan reuze interessant en leerzaam om te bekijken. Desalniettemin probeer ik me bij het maken van gerechten en het schrijven van blogs niet te laten leiden door de cijfers. De statistieken geven nooit garantie voor succes met een nieuw recept dat volgens de juiste keywords is opgeschreven en gebaseerd is op eerdere succesvolle blogs: je kan hier goed mee de mist in gaan. Dus mijn voornemen voor 2016 is om gewoon te blijven koken wat ik lekker vind en te bloggen over mijn fratsen, stommigheden, dingen die me verbazen of zaken die me raken.

In de foto hierboven zie je de 9 populairste kook- en baksels, maar het meest populaire gerecht zie je helemaal onderaan. Spannend hè. Dus scroll gauw naar beneden als je uit je panty knapt van nieuwsgierigheid. Ik ben benieuwd of deze lijst met meest gelezen recepten overeenkomt met jouw favoriete Sesu Chops maaltjes. Fijne jaarwisseling en tot in 2016!

10: Pajeon

Hoera, de nummer 10 van de meest gelezen recepten komt uit het Korean Food Lab! Hier ben ik heel blij mee omdat ik in ‘mijn lab’ natuurijk extra aandacht besteed aan de Koreaanse keuken. Deze Koreaanse pannenkoek met bosui en garnalen is een heerlijk tussendoortje, borrelhap of lichte lunch bomvol smaak. Je vindt het recept hier.

Pajeon
Pajeon

9: Pastéis de nata

Ja, Sesu Chops lezers houden van zoet. Ik ook. Deze Portugese gebakjes zijn fijn zomers, niet al te zwaar maar wel lekker romig. Naast dat deze gebakjes bijzonder verslavend zijn, zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken. Geen uren in de keuken dus! Je vindt het recept hier.

pastéis de nata
pastéis de nata

8: Koreaanse courgette pannenkoekjes

De Koreaanse pannenkoekjes zijn hot. En daar ben ik het helemaal mee eens, want ze zijn een stuk lekkerder dan de ‘gewone’ pannenkoek. Bovendien is deze versie met courgette ook qua smaak heel toegankelijk. Je vindt het recept hier.

courgette pannenkoekjes
Koreaanse courgette pannenkoekjes

7: Spaghetti met walnotenpesto en boerenkool.

Ja, wat een heerlijke pasta was dit! Het verbaast me niet dat ie tussen de meest gelezen recepten staat. Die homemade pesto is er één om te onthouden. De combinatie van boerenkool en walnoten is bijzonder: winters en fris tegelijk. Als je dit recept nog niet hebt gemaakt is het een goed idee om hier begin 2016 verandering in te brengen.

Spaghetti met walnotenpesto en boerenkool
Spaghetti met walnotenpesto en boerenkool

6: Grilled cheese sandwich met avocado

Een hit op facebook en op de blog zelf. Hoewel het een heerlijk broodje was en ik er bijzonder goed van heb lopen smikkelen had ik deze sandwich nogal gehaast online gezet en ik verwachte niet veel bekijks. Het ging immers ‘maar’ om een sandwich. Je begrijpt dan vast wel dat ik van mijn stoel viel van verbazing toen de sandwich in het eerste uur dat ie online stond een paar honderd keer werd bekeken. Onder een steen geleefd? Vind het recept hier.

Grilled cheese sandwich met avocado
Grilled cheese sandwich met avocado

5: Turkse gepocheerde eieren met yoghurt: Çılbır

Dit Turkse eiergerecht is absoluut een van mijn favoriete ontbijtjes. Sesu Chops bezoekers vonden dit een leuk recept, evenals Elle Eten. Het recept werd op hun website geplaatst en was daarmee mijn debuut op andere culinaire websites! Hoera! Ook in voor zware kost met ei? Je vindt het recept hier.

çılbır
çılbır

4: Coq a la bière

Eén van de beste stoofpotten die ik in Frankrijk heb gemaakt en gegeten. Het werd me nadat ik mijn blogpost had gepubliceerd snel duidelijk dat Sesu Chops lezers iets anders dan coq au vin in de herfst ook wel konden waarderen. Dit kan ook te wijten zijn aan het feit dat koken met bier erg hot aan het worden is. Hoe dan ook, deze stoofpot met kip en bier is waar comfort food en heerlijk tijdens regenachtige dagen.

Coq a la bière
Coq a la bière

3: De lekkerste börek: su böregi

Geweldig! Mijn favoriete Turkse snack werd heel goed bekeken! Dit vind ik extra leuk omdat ik zoveel warme herinneringen heb aan de tijd dat ik in Istanbul woonde en me dagelijks vergreep aan allerlei soorten börek. Bovendien heeft deze deeg- en kaassnack het voor elkaar gekregen dat ik een paar kilo zwaarder werd. Ik werd een kleine dikzak in Istanbul! Hilarisch en bijzonder, want meestal kan ik alles in grote hoeveelheden eten zonder er iets van te merken. Deze börek is dus niet geschikt voor mensen die ‘afslanken’ op hun lijst met goede voornemens hebben staan.

Su böreği
Su böreği: een heerlijke dikmaker!

2: Chili met stoofvlees en chocolade

Naast de coq a la bière viel deze chili con carne met zacht stoofvlees en wat pure chocolade bij veel lezers goed in de smaak. En terecht, want ik maak deze chili eens in de twee weken. Maak eens een heel grote portie, want de dag erna smaakt ie nóg beter.

Chili met stoofvlees
Chili met stoofvlees

1: Midweek eenpansgerecht met kikkererwten en chorizo

Jawel hoor! Dit is de nummer 1 van de meest gelezen recepten van dit jaar! Had jij dit verwacht? Niet alleen is het recept in korte tijd duizenden keren bekeken, op Facebook barstte het los van de enthousiaste reacties en ik ontving berichten van lezers die het gerecht hadden gemaakt. Als klap op de vuurpijl werd dit eenpansgerecht ook aan de andere kant van de wereld opgepikt door de Amerikaanse FeedFeed en is het opgenomen in hun camp cooking feed. En dat is het ook: een eerlijk maar smaakvol kampeergerecht, of een snelle hap voor doordeweeks. Waarschijnlijk is die keiharde eenvoud juist de succesfactor van dit gerecht. De foto vind ik zelf niet heel sexy, maar de smaak is om over naar huis te schrijven- ja, vanaf de camping bijvoorbeeld.

Eenpansgerecht met kikkererwten en chorizo
Eenpansgerecht met kikkererwten en chorizo: het meest gelezen recept van Sesu Chops in 2015

Eet vanavond en vannacht weer schandalig veel en drink er een goed glas bij. Sluit 2015 met een knal af en dans door tot in de kleine uurtjes. Slaap op 1 januari een gat in de dag en ontbijt daarna in bed met leftover oliebollen en appelflappen. Gezellig koken doe je de volgende dag maar weer- dan ben ik ook weer van de partij.

Een mooi, gezond en smakelijk 2016 toegewenst! Tot dan!

 

2 thoughts to “Dag 2015: de 10 meest gelezen recepten op Sesu Chops”

  1. De nummer 2 de chili met stoofvlees en chocolade! Yum, yum ben er al een tijdje naar op zoek, maar die ziet er echt goed uit! Yuuuuuuum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *